Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.

Duyurular

Başlık
Bahar dönemi ara sınav programı (Güncelleme:28/03/24) 2024-03-28 15:00:00
GMU 340 Gıda Güvenliğinin Temel İlkeleri dersinin ara sınavı 24 Nisan Çarşamba D4 dersliği olarak değiştirilmiştir. 2024-03-27 13:00:00
"Hacettepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Fakültelerinde Öğrenim Gören Kadın Öğrencilerin STEM Kariyeri ile Toplumsal Cinsiyete İlişkin Tutum ve Sorunlarının İncelenmesi" başlıklı araştırmaya ilişkin anket 2024-03-26 10:00:00
Bölümümüz öğrencilerinden Pelin Avutmuşlu ve Zeynep Yarımkaya'nın Dr. Öğr. Üyesi Nazife Nur Yazğan danışmanlığında gerçekleştirilecek olan Tübitak 2209b "Fenilketonüri (Fku) Hastaları İçin Üretilen Pirinç Yoğurtlarının, Fizikokimyasal Ve Duyusal Özelliklerinin İncelenmesi" projesi destek almaya hak kazanmıştır. 2024-03-22 14:00:00
Önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacılara TÜBİTAK tarafından sağlanan burs ve destekler hakkında tanıtım toplantısı duyurusu 2024-03-21 12:00:00
Bahar dönemi lisans ders programı (Güncelleme: 1/03/24) 2024-03-01 16:00:00
Bahar dönemi lisansüstü ders programı (Güncelleme: 19/02/24) 2024-02-19 12:00:00
Bölümümüz araştırma görevlisi Naz Erdem GIRACT tarafından 14. kez verilen, 35 Avrupa ülkesini kapsayan, 2023-2024 Lezzet Araştırmaları Programı-Avrupa PhD kapsamında İlk Yıl Doktora Öğrencisi Bursu'nu alan 6 öğrenciden biri olmuştur. 2024-01-16 12:00:00
Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Taş, UK Royal Society of Chemistry Food Group Early Career Medal 2023 ödülüne layık görülüştür. 2023-12-04 10:00:00
Prof. Dr. Vural Gökmen TÜBA Asli Üye'liğine seçilmiştir. 2023-12-04 10:00:00
Ülker'in bizz@kampüs yarışmasında öğrencilerimiz Miray YİĞİT ve Duygu Sinem YILDIRIM 115 üniversite ve binlerce öğrenci arasından finale kalmaya hak kazandılar. 2023-05-19 11:34:32
Ak-Gıda'nın 3. Ar-Ge İnovasyon Yarışması'nda öğrencilerimiz Hakan Aslan ve Günce Aldemir üçüncülük elde ettiler. 2023-05-19 11:33:57
Bölümümüz öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Elif Yolaçaner liderliğinde ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü ile ortak çalışılacak olan projesi (TOVAG-222O444) Tübitak-Tagem işbirliği ile açılmış 1003-Tarımsal Araştırmalar Ortak Çağrısı’nda desteklenmeye hak kazanmıştır. 2023-04-19 12:00:00
Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Vural Gökmen TÜBİTAK Bilim Ödülüne layık görülmüştür. Hocamıza "Gıda bilimi ve mühendisliği alanında, gıdaların işlenmesi sırasında ortaya çıkan gıda güvenliği risklerinin izlenmesine yönelik ileri analiz tekniklerinin ve gıda güvenliği risklerinin azaltılmasına yönelik gıda işleme teknolojilerinin geliştirilmesi konularındaki üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Bilim Ödülü verilmiştir. 2022-12-18 11:00:00
Öğrencilerimiz Ecem Paçacıoğlu ve Dilara Nur Başbozkurt Döhler Shape D-Future Proje Yarışması'nda ikincilik ödülü almışlardır. 2022-12-16 20:00:00
Öğrencilerimiz Nevin Ebrar Kazkayası, Buse Şen ve Ezgi Akyol Döhler Shape D-Future Proje Yarışması'nda birincilik ödülü almışlardır. 2022-12-16 11:00:00
Öğretim Üyesi Dr. Neslihan Taş, fen ve mühendislik alanında Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü'nü almıştır. 2022-10-12 13:00:00
2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Güz Dönemi Ders Alma ve Uygulama Kuralları 2022-09-20 15:00:00
2021-2022 URAP Dünya Alan Sıralaması’na göre bölümümüz Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bölümleri arasında ilk, dünyada 350. sırada yer almıştır. 2022-08-03 13:00:00
Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Vural Gökmen'in liderliğinde ve Dr. Burçe Ataç Mogol ve Dr. Ezgi Doğan Cömert'in araştırmacı oldukları Waste Quantification to Limit Environmental Stress başlıklı WASTELESS projesi Ufuk Avrupa kapsamında desteklenecek 2022-07-08 11:00:00
OC-2021-1 çağrı döneminde başvurusu yapılan ve önerenler arasında Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü araştırmacılarından Vural Gökmen, Burçe Ataç Mogol, Tolgahan Kocadağlı, Berat Aytül Hamzalıoğlu ve Neslihan Taş'ın da yer aldığı “CA21149 - Reducing acrylamide exposure of consumers by a cereals supply-chain approach targeting asparagine” başlıklı ACRYRED, The European Cooperation in Science and Technology (COST) komitesi tarafından 27 Mayıs 2022 tarihinde kabul edilmiştir. 2022-05-31 10:00:00
Prof. Dr. VURAL GÖKMEN danışmanlığında Ahmed Alaaeldin Zaky Ahmed tarafından Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde yürütülecek olan "Effective Valorization Of Artichoke And Moringa Wastes Through The Use Of Novel Eco-Friendly Techniques For Extraction Of Bioactive Peptides” başlıklı araştırma projesi 2236 Co-Funded Brain Circulation Scheme 2 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. 2022-05-31 09:00:00
Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı BOYACI yürütücülüğünde hazırlanmış olan TAGEM/21/AR-GE/09 numaralı ve “Bakteriyel Kanser Etmeni Pseudomonas syringae’nın Bakteriyofajlar ile Biyokontrolü” başlıklı AR-GE projesi T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. Proje 15.02.2022 ve 15.02.2024 tarihleri arasında bölümümüzde yürütülecektir. 2022-05-24 14:00:00
Lisans öğrencilerimiz Zeynep Keskin ve Zeynep Tutku İşman Ak Gıda AR-GE Merkezi 2.Ar-Ge Proje Yarışması kapsamında Health&Wellness kategorisinde fonksiyonel fermente bir içecek ürünü ve ürüne özgü yenilikçi ambalaj fikri geliştirme yarışmasında 2.’lik ödülü kazanmıştır. 2022-04-08 12:00:00