Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı öğrencileri 17-24 Kasım 2024 tarihleri arası üniversitemiz ve bölümümüz misafiri olacaktır. Kendilerine şimdiden "hoş geldiniz" diyoruz.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
Emekli Öğretim Üyeleri

 

Prof. Dr. Jale Acar

 

 

 

E-posta:

acar@hacettepe.edu.tr 

 

Çalışma Konuları:

Meyve ve Sebze Mikrobiyolojisi 

Meyve ve Sebze Teknolojisi 

Meyve ve Sebze Suyu Üretim Teknolojisi

 


 

Prof. Dr. Mehmet Mutlu

 

 

 

 

 

 

 

Çalışma Konuları:

Biyoteknoloji ve Biyomühendislik

Plasma polimerizasyonu ile yüzey modifikasyonu

Proses kontrol ve simülasyonu

Matematiksel Modelleme

Biyosensörler

 


 

Prof. Dr. İlbilge Saldamlı

 

 

 

Çalışma Konuları:

Süt İşleme Mühendisliği 

 


 

Prof. Dr. Ferhunde Us

 

 

 

E-posta:

fus@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Konuları:

Temel İşlemler

 

 

 

 

 


 

Prof. Dr. Ayhan Temiz

 

 

 

E-posta:

temiz@hacettepe.edu.tr

 

  Çalışma Konuları:

  Gıda Mikrobiyolojisi

  Fermantasyon Mikrobiyolojisi

  Gıdalarda Mikrobiyolojik Kalite Kontrol

  Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon

   Enzim Bilimi

 

 


 

   Prof. Dr. Süeda Çelik

  

 

 

E-posta:

sueda@hacettepe.edu.tr 

Kişisel Web Sayfası

 

 

Çalışma Konuları:

Gıda Kimyası

Hububat Bilimi ve Teknolojisi

 


 

  Prof. Dr. Yaşar Kemal Erdem   

     

 

 

Çalışma Konuları:

Süt teknolojisi 

Membran Filtrasyon Uygulamaları 

Enzim Teknolojisi ve Peynir Biyokimyası

Gıda Endüstrisi Atık ve Artıkları

 


 

Prof. Dr. Hamit KÖKSEL

 

 

E-posta:

koksel@hacettepe.edu.tr 

 

 

Çalışma Konuları:

Hububat Bilimi ve Teknolojisi