Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı öğrencileri 17-24 Kasım 2024 tarihleri arası üniversitemiz ve bölümümüz misafiri olacaktır. Kendilerine şimdiden "hoş geldiniz" diyoruz.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
MÜDEK Komisyonları

Bölüm MÜDEK Koordinasyon

Doç. Dr. Fahriye Ceyda DUDAK ŞEKER

Dr. Öğr. Üyesi Tuğba BULAT  

Dr. Öğr. Üyesi N. Nur Yazgan

Arş. Gör. Şenel Ecem BERK

Arş. Gör. Meltem LAÇİN

 

Bölüm Eğitim/Öğretim Komisyonu

Prof. Dr. S. Aykut AYTAÇ

Prof. Dr. Ali TOPCU

Doç. Dr. Fahriye Ceyda DUDAK ŞEKER

Dr. Öğr. Üyesi Elif YOLAÇANER

Dr. Öğr. Üyesi Cemile YILMAZ

Dr. Öğr. Üyesi Tuğba BULAT 

Arş. Gör. Şenel Ecem BERK

 

Anket Hazırlama- Değerlendirme Komisyonu Raportör

Dr. Öğr. Üyesi Tolgahan KOCADAĞLI

Dr. Arş. Gör. Seda ELİKOĞLU

 

Mezunlarla İlişkiler ve Tanıtım Komisyonu

Prof. Dr. S. Aykut AYTAÇ

Prof. Dr. Arzu BAŞMAN

Arş. Gör. Büşra AKDENİZ OKTAY

 

Alt Yapı ve İş Güvenliği Komisyonu

Doç. Dr. Fahriye Ceyda DUDAK ŞEKER

Dr. Öğr. Üyesi Elif YOLAÇANER

Uzman Yelda ZENCİR

Uzman Zeynep Selin HEYBELİ 

Arş. Gör. Kamil URGUN

 

Stratejik Planlama Komisyonu

Prof. Dr. Halil VURAL

Prof. Dr. S. Aykut 

Prof. Dr. Vural GÖKMEN

Prof. Dr. Ali TOPCU

Doç. Dr. Fahriye Ceyda DUDAK

Arş. Gör. Meltem LAÇİN

 

Danışma Kurulu  

Prof. Dr. Ferhunde US (Emekli Öğretim Üyesi)

Petek ATAMAN (Gıda Müh. Odası)

Dr. Neslihan ALPER (Gıda, Tarım ve Hayv. Bak.)

Murat Şanlı (Ankara Halk Ekmek)