Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı öğrencileri 17-24 Kasım 2024 tarihleri arası üniversitemiz ve bölümümüz misafiri olacaktır. Kendilerine şimdiden "hoş geldiniz" diyoruz.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
Araştırma Görevlileri

 

Büşra AKDENİZ OKTAY

 

Telefon:

0 312 297 71 00

e-posta:

busra.akdeniz@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Alanları:

Enkapsülasyon

Gıda Kimyası

 

 


 

Esin BAYAN KARAKADILAR

 

Telefon:

0 312 297 71 00

e-posta:

esinbayan@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Alanları:

Biyoteknoloji

Sitotoksisite

 

 


 

 

Şenel Ecem AYDIN

 

Telefon:

0 312 297 71 00

e-posta:

ecem.berk11@hacettepe.edu.tr 

 

Çalışma Alanları:

Gıda Kimyası

Fermantasyon

 

 


 

 

Naz ERDEM

 

Telefon:

0 312 297 7100

e-posta:

nazerdem@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Alanları:

Gıda Kimyası

 

 

 


 

 

Meltem LAÇİN

 

Telefon: 

0 312 297 71 00

e-posta: 

meltemlacin@hacettepe.edu.tr

   

 


 

 

Özlem ŞAHİN

 

 

Telefon: 

0 312 297 71 00

e-posta: 

ozlem-sahin@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Alanları:

Et Teknolojisi

 

 


 

Kamil URGUN

 

Telefon: 

0 312 297 71 00

e-posta: 

kamilurgun@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Alanları:

Nanoteknoloji