Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı öğrencileri 17-24 Kasım 2024 tarihleri arası üniversitemiz ve bölümümüz misafiri olacaktır. Kendilerine şimdiden "hoş geldiniz" diyoruz.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
Kurucu Öğretim Üyeleri

Prof. Dr. Orhan Köksal  (Bölüm Başkanı)

Dr. Türker Aşan                                

Dr. Osman Cabı                             

Dr. Haluk Alım                                  

Dr. İlbilge Saldamlı                          

Biyolog Ayhan Temiz                      

Diyetisyen Tülin Pirkul                 

Diyetisyen Gülden Pekcan

1975 yılında “Gıda Analizleri ve Teknolojisi Bölümü” ismiyle kurulan “H.Ü. Gıda Mühendisliği Bölümü”nün kurucu öğretim elemanlarının bir kısmı aslında 1971 yılından itibaren faaliyet gösteren  “H.Ü. Beslenme ve Gıda Bilimleri Enstitüsü” bünyesindeki öğretim elemanlarıdır. “Beslenme ve Gıda Bilimleri Enstitüsü” 1975 yılına dek yüksek lisans eğitimi vermek üzere Rektörlüğe bağlı bir kuruluş olarak faaliyet göstermiştir.