Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı öğrencileri 17-24 Kasım 2024 tarihleri arası üniversitemiz ve bölümümüz misafiri olacaktır. Kendilerine şimdiden "hoş geldiniz" diyoruz.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
Tarihçe

3 Haziran 1975

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün kuruluşu “H.Ü. Gıda Analizleri ve Teknolojisi Bölümü” ismi altında olmuştur.

“Gıda Analizleri ve Teknolojisi Bölümü” Hacettepe Üniversitesi Sağlık Teknolojisi Yüksek Okulu bünyesinde iki yıllık ön lisans diploması vermek üzere H.Ü. Merkez Kampus içerisinde kurulmuştur.

1975-1976 eğitim/öğretim yılında ÖSYM puanlarına göre Bölüme öğrenci alımı yapılmış ve eğitime başlanmıştır.

1975

“Gıda Analizleri ve Teknolojisi Bölümü” Hacettepe Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu bünyesinde hazırlık sınıfı hariç 4 yıl eğitim yapan ve lisans diploması veren bir bölüm haline dönüştürülmüştür.

17 Haziran 1976

“Gıda Analizleri ve Teknolojisi Bölümü” Hacettepe Üniversitesi Sağlık Teknolojisi Yüksek Okulu bünyesine aktarılmıştır.

1976

1975-1976 eğitim/öğretim yılında Gıda Analizleri ve Teknolojisi Bölümü’nde eğitime başlayan öğrenciler 1976-1977 eğitim/öğretim yılında “İngilizce Hazırlık” eğitimi almışlardır.

12 Kasım 1977

“Gıda Analizleri ve Teknolojisi Bölümü” Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesine aktarılmış ve ismi “GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ” olarak değiştirilmiştir.

Gıda Mühendisliği Bölümü H. Ü. Beytepe Kampusu’na taşınmıştır.

1977-1978 öğretim yılından itibaren H. Ü. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü olarak eğitimini sürdürmeye başlamıştır. 

Yer Bilimleri’ne ait ana binanın uzantısı olan bina Gıda Mühendisliği Bölümü’ne tahsis edilmiştir.

1980

“Gıda Mühendisliği Bölümü” “Gıda Mühendisi” unvanı ile ilk mezunlarını vermiştir

24 Ekim 1983

“Gıda Mühendisliği Bölümü” DPT projesi kapsamında yapımı bitirilen bugünkü binasına taşınmıştır.

15 Ekim 2015

Gıda Mühendisliği Bölümü ek binası açılmıştır.