Gülşah Durbay Başsağlığı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı öğrencileri 17-24 Kasım 2024 tarihleri arası üniversitemiz ve bölümümüz misafiri olacaktır. Kendilerine şimdiden "hoş geldiniz" diyoruz.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
“Bilim Eylemde” temasıyla kutlanan Dünya Gıda Güvenliği Günü
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü FoodOmics Laboratuvarı Türkiye Innovation Week’ten Ödülle Döndü!

T.C. Ticaret Bakanlığı destekleri ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Innovation Week (TIW2025) kapsamında gerçekleştirilen İnovaTİM İnovasyon Yarışması’na bölümümüz FoodOmics Laboratuvarı ekibi katıldı.

82 üniversiteden 2153 öğrenci ve 403 takımın yer aldığı yarışmada, Prof. Dr. Remziye Yılmaz danışmanlığında; Doktora Öğrencisi Elif Bircan Muyanlı, Yüksek Lisans Öğrencileri Alara Kanıcı ve Asude Çelik’ten oluşan takımla Abalıoğlu Yağ Sanayi A.Ş. iş birliğinde geliştirdikleri “AltLipit” adlı proje ile Sürdürülebilirlik ve Yeşil Teknolojiler Alanı İkincilik Ödülü kazanmıştır.