Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Taş'ın başarısı
Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Taş'a UK Royal Society of Chemistry Food Group Early Career Medal 2023 ödülü Londra Burlington House'da taktim edilmiştir.
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı öğrencileri 17-24 Kasım 2024 tarihleri arası üniversitemiz ve bölümümüz misafiri olacaktır. Kendilerine şimdiden "hoş geldiniz" diyoruz.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
Anasayfa

Bölüm, gıda maddelerinin işlenmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesi, kalite kontrolü, muhafazası ve pazara sunulmasına yönelik bilgi ve beceriye sahip çağdaş, teorik ve pratik bilgilerle donatılmış mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir. 1977 yılında kurulan ve ilk mezunlarını 1980 yılında vermeye başlayan Gıda Mühendisliği Bölümü, 1982 yılından beri Gıda Bilimi Anabilim Dalı ve Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı olmak üzere iki anabilim dalında eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.

Fen Bilimleri Enstitüsü Gida Mühendisliği Anabilim Dalı Programı çerçevesinde Bölüm'de yüksek mühendislik, bilim uzmanlığı ve doktora eğitim-öğretim uygulamaları yürütülmektedir. Bölüm mezunları; gıda endüstrisinin tüm dallarında ve çeşitli kamu kuruluşlarında, gıda maddelerinin üretim planlaması ve proses tasarımında, üretimi, işlenmesi, korunması, kalite kontrolü ve pazarlanması alanlarında görev almaktadırlar.

Duyurular

FEL 110 dersinin 3 ders sınavı 21 Şubat Cuma günü saat 14.00 de B9-103 te yapılacaktır.
18.02.2025 12:00
Fiz 137 dersinin 3 ders sınavı 19 Şubat Çarşamba günü 9.30-11.30 saatleri arasında fizik mühendisliği bölümü D3 dersliğinde yapılacaktır
18.02.2025 12:00
GMÜ378 Temel İşlemler Laboratuvarı dersini alan öğrenciler için 17-21 Şubat haftasında her şube için ders saatinde ders ve laboratuvar tanıtımı yapılacaktır. Katılım sağlamayan öğrncilerin devamsızlık hakkından düşülecektir. Ders içeriği ve işleyişinde önemli değişiklikler yapılmış olup, dersin işleyişinin aksamaması amacı ile öğrencilerin ilk hafta derse katılımı son derece önemlidir.
13.02.2025 15:00
GMÜ 427 üç ders sınavı 21 Şubat Cuma 14.00-17.00 arasında olacaktır .
13.02.2025 12:00
GMÜ 254-Gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı alan öğrencilerin dikkatine, Laboratuvar uygulama dersleri 17-21 Şubat haftasında başlayacak olup, derse katılan öğrencilerin mutlaka beyaz önlük ve puarları ile derse katılması zorunludur.
11.02.2025 14:00