Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı öğrencileri 17-24 Kasım 2024 tarihleri arası üniversitemiz ve bölümümüz misafiri olacaktır. Kendilerine şimdiden "hoş geldiniz" diyoruz.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
OC-2021-1 çağrı döneminde başvurusu yapılan ve önerenler arasında Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü araştırmacılarından Vural Gökmen, Burçe Ataç Mogol, Tolgahan Kocadağlı, Berat Aytül Hamzalıoğlu ve Neslihan Taş'ın da yer aldığı “CA21149 - Reducing acrylamide exposure of consumers by a cereals supply-chain approach targeting asparagine” başlıklı ACRYRED, The European Cooperation in Science and Technology (COST) komitesi tarafından 27 Mayıs 2022 tarihinde kabul edilmiştir.

OC-2021-1 çağrı döneminde başvurusu yapılan ve önerenler arasında Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü araştırmacılarından Vural Gökmen, Burçe Ataç Mogol, Tolgahan Kocadağlı, Berat Aytül Hamzalıoğlu ve Neslihan Taş'ın da yer aldığı “CA21149 - Reducing acrylamide exposure of consumers by a cereals supply-chain approach targeting asparagine” başlıklı ACRYRED, The European Cooperation in Science and Technology (COST) komitesi tarafından 27 Mayıs 2022 tarihinde kabul edilmiştir. 
ACRYRED'in hedefi, unlu mamuller sektöründe tahıllardan tüketici ürünlerine kadar tüm değer zincirini kapsayacak şekilde akrilamid oluşumu riskinin azaltılması konusunda çok disiplinli bir araştırma ve iletişim ağı kurmaktır.