Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı öğrencileri 17-24 Kasım 2024 tarihleri arası üniversitemiz ve bölümümüz misafiri olacaktır. Kendilerine şimdiden "hoş geldiniz" diyoruz.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
Dr. Tolgahan Kocadağlı

Telefon: 0312 297 62 61
e-posta: tolgahan@hacettepe.edu.tr

Özgeçmiş

Google Akademik
ResearcherID: A-1781-2013
ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0549-8488
Scopus Author ID: 53984407100
Researchgate
 

Hacettepe Üniversitesi’nden 2008 yılında gıda mühendisi olarak mezun oldum. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarımı da burada, FoQuS araştırma grubunun (Gıda Kalitesi ve Güvenliği Araştırma Grubu) bir üyesi olarak tamamladım. Yüksek lisans tezim aroma ve esmerleşmenin sağlandığı fırıncılık ürünlerinde akrilamid oluşumunun sınırlandırması üzerineydi. Doktora araştırmalarım ise yüksek sıcaklıkta işlem gören gıdalarda α-dikarbonil bileşikleri oluşumunun incelenmesiydi. Bu dönemde, 2010-2017, Hacettepe Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştım. Ardından, Gıda Kimyası alanında doktora sonrası araştırmacı olarak Reading Üniversitesi (İngiltere) Gıda ve Beslenme Bilimleri bölümde bir yıl (Mart 2017-Şubat 2018) çalıştım. Reading Üniveristesinde doktora sonrası araştırmalarım Aroma Kimyası alanında ısıl aroma oluşumu ile alakalıydı. Mart 2019’den beri Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışıyorum. Gıda Kimyası alanındaki çalışmalarım ile UK Royal Society of Chemistry Food Group tarafından '2017 Junior Medal' ile ödüllendirildim. 

İlgi alanım, gıda işleme ve formülasyonu odaklı olarak düşük molekül kütleli gıda bileşenlerinin daha çok kimyasal reaksiyonları ve etkileşimlerinin araştırılmasıdır.

Gıda Kalitesi ve Güvenliği Odaklı Gıdalarda Süreç Kaynaklı Değişimler:

  • Maillard reaksiyonu

  • Karbohidrat yıkımı (Karamelizasyon)

  • Isıl aroma/tat oluşumu

  • Gıdalarda esmerleşme

  • Lipid oksidasyonu

  • Isıl işlem bulaşanları (α-dikarbonil bileşikleri, akrilamid, furfuraller, ileri glikasyon ürünleri)

Biyoaktif Bileşikler:

  • Maillard reaksiyonu ürünleri (Melanoidinler)

  • Biyojen aminler (Triptofan türevleri, melatonin, serotonin)

  • Besinsel antioksidanlar

  • Fenolik bileşikler

Kinetik:

  • Çok değişkenli kinetik modelleme

  • Adsorpsiyon kinetiği

Gıda Süreçleri:

  • Isıl işlemler (Kavurma, fırınlama, kızartma, radyo frekansı ısıtma, vakum fırınlama)