Telefon: 0312 297 62 61 | |
e-posta: tolgahan@hacettepe.edu.tr | |
Google Akademik | |
ResearcherID: A-1781-2013 | |
ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0549-8488 | |
Scopus Author ID: 53984407100 | |
Researchgate | |
Hacettepe Üniversitesi’nden 2008 yılında gıda mühendisi olarak mezun oldum. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarımı da burada, FoQuS araştırma grubunun (Gıda Kalitesi ve Güvenliği Araştırma Grubu) bir üyesi olarak tamamladım. Yüksek lisans tezim aroma ve esmerleşmenin sağlandığı fırıncılık ürünlerinde akrilamid oluşumunun sınırlandırması üzerineydi. Doktora araştırmalarım ise yüksek sıcaklıkta işlem gören gıdalarda α-dikarbonil bileşikleri oluşumunun incelenmesiydi. Bu dönemde, 2010-2017, Hacettepe Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştım. Ardından, Gıda Kimyası alanında doktora sonrası araştırmacı olarak Reading Üniversitesi (İngiltere) Gıda ve Beslenme Bilimleri bölümde bir yıl (Mart 2017-Şubat 2018) çalıştım. Reading Üniveristesinde doktora sonrası araştırmalarım Aroma Kimyası alanında ısıl aroma oluşumu ile alakalıydı. Mart 2019’den beri Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışıyorum. Gıda Kimyası alanındaki çalışmalarım ile UK Royal Society of Chemistry Food Group tarafından '2017 Junior Medal' ile ödüllendirildim. İlgi alanım, gıda işleme ve formülasyonu odaklı olarak düşük molekül kütleli gıda bileşenlerinin daha çok kimyasal reaksiyonları ve etkileşimlerinin araştırılmasıdır. Gıda Kalitesi ve Güvenliği Odaklı Gıdalarda Süreç Kaynaklı Değişimler:
Biyoaktif Bileşikler:
Kinetik:
Gıda Süreçleri:
|