Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı öğrencileri 17-24 Kasım 2024 tarihleri arası üniversitemiz ve bölümümüz misafiri olacaktır. Kendilerine şimdiden "hoş geldiniz" diyoruz.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Taş, UK Royal Society of Chemistry Food Group Early Career Medal 2023 ödülüne layık görülüştür.

Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü FoQuS Araştırma Grubu’ndan Dr. Neslihan Taş, İngiltere Royal Society of Chemistry (RSC) Food Group tarafından 2023 yılı Genç Kariyer Madalyası’na layık görüldü.

Maillard reaksiyonu ve bu karmaşık reaksiyonun kimyasının anlaşılmasına yönelik yeni yaklaşımlar konusunda araştırmalar yapan Neslihan Taş; inorganik tuzların, toksijenik bileşiklerin (akrilamid ve HMF) önlenmesi ve aroma bileşiklerinin (furan bileşikleri, Strecker aldehitler, pirazinler) oluşumu üzerindeki etkisinin yanı sıra tuzların akrilamid, HMF ve aroma bileşikleri üzerindeki etki mekanizmasını açıkladı. Neslihan Taş’ın çalışmaları, çok çeşitli gıda uygulamalarında kullanılabileceği için insan sağlığı ve lezzet kimyası üzerinde önemli bir etki yarattı.

Ödülün ilan edildiği sayfaya aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.
https://www.rsc.org/membership-and-community/connect-with-others/through-interests/interest-groups/food-group/awards/