Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü FoQuS Araştırma Grubu’ndan Dr. Neslihan Taş, İngiltere Royal Society of Chemistry (RSC) Food Group tarafından 2023 yılı Genç Kariyer Madalyası’na layık görüldü.
Maillard reaksiyonu ve bu karmaşık reaksiyonun kimyasının anlaşılmasına yönelik yeni yaklaşımlar konusunda araştırmalar yapan Neslihan Taş; inorganik tuzların, toksijenik bileşiklerin (akrilamid ve HMF) önlenmesi ve aroma bileşiklerinin (furan bileşikleri, Strecker aldehitler, pirazinler) oluşumu üzerindeki etkisinin yanı sıra tuzların akrilamid, HMF ve aroma bileşikleri üzerindeki etki mekanizmasını açıkladı. Neslihan Taş’ın çalışmaları, çok çeşitli gıda uygulamalarında kullanılabileceği için insan sağlığı ve lezzet kimyası üzerinde önemli bir etki yarattı.
Ödülün ilan edildiği sayfaya aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.
https://www.rsc.org/membership-and-community/connect-with-others/through-interests/interest-groups/food-group/awards/