Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Dr. Cemile Yılmaz

Telefon: 0312 297 62 61 
e-posta: cemileyilmaz@hacettepe.edu.tr
Özgeçmiş
Google Akademik 
ResearcherID: G-6024-2013
ORCID: 0000-0001-7857-749X
Scopus Author ID: 55766408400
Researchgate

Cemile Yılmaz, halen Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. 2010 yılında Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesi aldı. Yüksek Lisans Tezi, “Vişne Çekirdeği Atıklarının Gıda İngrediyeni Olarak Değerlendirilmesi” başlığı altında gıda atıklarının değerlendirilmesi ile ilgilidir. 2017 yılında, “Aminoasitlerin Farklı Fermantasyon Koşullarında Ortaya Çıkan Değişimlerinin İncelenmesi” başlıklı doktora çalışmasını tamamladı. Araştırma konuları, fermantasyon sırasında gıdaların kimyasal kompozisyonundaki değişimlerin incelenmesi, biyoaktif ve nöroaktif bileşikler ve gıda kimyasıdır.

  • Gıda fermantasyonu
  • Biyojenik aminler
  • Triptofan ve türevleri
    • Serotonin ve kynurenine metabolik yolundaki nöroaktif bileşikler
  • Biyoaktif bileşikler
    • Fenolik bileşikler, besinsel antioksidanlar
  • Atık değerlendirme