Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Taş'ın başarısı
Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Taş'a UK Royal Society of Chemistry Food Group Early Career Medal 2023 ödülü Londra Burlington House'da taktim edilmiştir.
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı öğrencileri 17-24 Kasım 2024 tarihleri arası üniversitemiz ve bölümümüz misafiri olacaktır. Kendilerine şimdiden "hoş geldiniz" diyoruz.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
Bölümümüz öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Elif Yolaçaner liderliğinde ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü ile ortak çalışılacak olan projesi (TOVAG-222O444) Tübitak-Tagem işbirliği ile açılmış 1003-Tarımsal Araştırmalar Ortak Çağrısı’nda desteklenmeye hak kazanmıştır.

Bölümümüz öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Elif Yolaçaner liderliğinde ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü ile ortak çalışılacak olan, “Kaktüs Meyvesi (Dikenli Incir) (Opuntia Ficus-Indica L.) ve Horoz Ibiği Çiçeği (Amarantus Caudatus L.) Bitkilerinden Betalaince Zengin Fenolik Bileşenlerin Vakum-Mikrodalga-Destekli Yöntemle Ekstraksiyonu, Doğal Renklendirici Olarak Kullanım Amaçlı Niyozom Yöntemi ile Enkapsülasyonu ve In-Vitro Sindirimi” başlıklı çalışması, Tübitak-Tagem işbirliği ile açılmış 1003-Tarımsal Araştırmalar Ortak Çağrısı’nda desteklenmeye hak kazanmıştır.