Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi H. Ü. Gıda Mühendisliği Programı öğrencileri 17-24 Kasım 2024 tarihleri arası üniversitemiz ve bölümümüz misafiri olacaktır. Kendilerine şimdiden "hoş geldiniz" diyoruz.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
Bölümümüz araştırma görevlisi Naz Erdem GIRACT tarafından 14. kez verilen, 35 Avrupa ülkesini kapsayan, 2023-2024 Lezzet Araştırmaları Programı-Avrupa PhD kapsamında İlk Yıl Doktora Öğrencisi Bursu'nu alan 6 öğrenciden biri olmuştur.

GIRACT doktora öğrencileri bursu, Avrupa üniversiteleri ve araştırma enstitülerindeki doktora öğrencileri arasında yenilikçi lezzet araştırmalarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. 35 Avrupa ülkesindeki (Avrupa Birliği, İzlanda, Norveç, Rusya, Sırbistan, İsviçre, Türkiye, Ukrayna ve İngiltere) üniversite ve araştırma enstitülerinde kayıtlı doktora öğrencileri başvuru yapabilmektedir. Burslar 8 büyük gıda firması tarafından fonlanmaktadır. Daha fazla bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir.

https://www.giract.com/flavor-research-programme.php