Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Öğrenci Laboratuvarları
Ak-Gıda'nın 3. Ar-Ge İnovasyon Yarışması'nda öğrencilerimiz Hakan Aslan ve Günce Aldemir üçüncülük elde ettiler.

Ak-Gıda'nın 3. Ar-Ge İnovasyon Yarışması'nda öğrencilerimiz Hakan ASLAN ve Günce ALDEMİR “Keyif (Indulgence)” kategorisinde yenilikçi süt veya süt ürünü fikri ve bu ürün için tasarladıkları yenilikçi ambalaj ve reklam ile üçüncülük elde ettiler.

"Biz probiyotik yoğurt smoothie ürünü tasarladık. İçerik olarak ise kara mürver (elderberry) ve limon ve portakal olarak turunçgilleri kullandık. Aynı zamanda turunçgillerde organik atık olan kabuklardaki pektik maddeleri ekstrakte ederek doğal bir stabilizatör olarak kullanmayı ve kabukları ise doğal aroma verici olarak kullanmayı hedefledik. Ambalaj tasarımını ise pouch ambalaj olarak düşünerek kolay taşınabilir ve her yaş grubuna hitap edebilir şekilde tasarladık."