Ak-Gıda'nın 3. Ar-Ge İnovasyon Yarışması'nda öğrencilerimiz Hakan ASLAN ve Günce ALDEMİR “Keyif (Indulgence)” kategorisinde yenilikçi süt veya süt ürünü fikri ve bu ürün için tasarladıkları yenilikçi ambalaj ve reklam ile üçüncülük elde ettiler.
"Biz probiyotik yoğurt smoothie ürünü tasarladık. İçerik olarak ise kara mürver (elderberry) ve limon ve portakal olarak turunçgilleri kullandık. Aynı zamanda turunçgillerde organik atık olan kabuklardaki pektik maddeleri ekstrakte ederek doğal bir stabilizatör olarak kullanmayı ve kabukları ise doğal aroma verici olarak kullanmayı hedefledik. Ambalaj tasarımını ise pouch ambalaj olarak düşünerek kolay taşınabilir ve her yaş grubuna hitap edebilir şekilde tasarladık."